Romanii au ajuns pe Marte

Number of View: 1965

Cum este să trăieşti două săptămani pe Marte? Mănanci prafuri, te speli cu ţaraita şi porţi un costum de astronaut greu de 15 kilograme. Şase cercetători romani au experimentat in deşertul Utah din SUA viaţa pe Planeta Roşie, intr-un exerciţiu de simulare a călătoriei pe Marte. În ciuda greutăţilor cu care au avut de-a face, românii s-au declarat fascinaţi şi gata să plece în spaţiu într-o misiune adevărată.  tot articolul pe libertatea.ro

Specialisti romani au facul o simulare a vietii pe planeta Marte. Simularea a fost un real succes sustine sursa sus amintita. Specialisti in geologie, microbiologie, astronomie, telecomunicatii, inginerie sunt pregatiti de o excursie adevarata pe planeta rosie. Totusi acest lucru nu se va intampla curand.

Planeta Marte nu este o planeta propice vietii astfel incat daca vreodata cineva se va incumeta sa ajunga acolo viata lor in diverse capsule sau laboratoare (baze) special concepute va fi exptrem de dificila.

Ce ii determina pe oameni sa viseze la Marte?

Probabil dorinta de a explora ceva nou, sau poate faptul ca aici pe planeta mama nu au altceva mai bun de facut. Si totusi, chiar nu mai avem ce face aici? Am gasit raspunsul la toate intrebarile terestre? Cu zeci de ani in urma, primul pas al omeniirii pe Luna a fost promovat in nestire. Ulterior s-a dovedit faptul ca nu a fost nimeni acolo. Unii specialisti considera ca universul nu este asa cum ne imaginam noi, altii cred ca toate teoriile lor sunt viabile. Si totusi, asa se crede si pana la Einstain.

Planeta mama, Terra

Asa de sublima, asa de fascinanta. Cineva spunea: pacat ca este locuita! Frumuseti deosebita, peisaje de vis, natura vie, atat flora cat si fauna, un univers impresionant pe o singura planeta. Ce diferenta colosala intre Pamant si Marte. Pamantul este plin de viata, Marte este mort, fara viata fara frumuseti, fara nimic, poate ceva aur sau cine stie ce metale necunoscute inca de om.

Leave a comment